Onze school - Brugklas

De overgang van groep 8 naar de brugklas lijkt vaak heel eng en spannend. De vertrouwde basisschool achter je laten en de eerste stap richting volwassenheid zetten. Lees hier hoe wij hiermee omgaan op het Fioretti College.

Voor wat voor niveau je ook kiest op het Fioretti College Lisse, wij zullen ervoor zorgen dat je niet in het diepe wordt gegooid. Door persoonlijke begeleiding en veel aandacht kom je erachter dat de stap van groep 8 naar de brugklas eigenlijk niet zo eng is. Je zal je al snel thuis voelen, aanpassen aan de nieuwe leeromgeving en nieuwe vriendjes en/of vriendinnetjes maken.

De eerste jaren van het voortgezet onderwijs heten de brugklas of ook wel brugperiode, omdat ze de brug vormen tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs. In de brugperiode, die één jaar duurt, wordt gekeken welk leerniveau het beste bij de leerling past. Op het Fioretti College zijn er verschillende brugklassen. Een leerling wordt ingedeeld in een brugklas op basis van het basisschooladvies. De brugklassen op het Fioretti College zijn:

• Mavo/havo brugklas
  • Havo/vwo brugklas
  • Atheneum/gymnasium brugklas

Na de brugklas wordt er door leraren en coördinatoren gekeken welk niveau het beste bij de leerling past. Op basis hiervan wordt de indeling gemaakt voor het tweede jaar.

Zijn jullie eruit? Hebben u en uw kind besloten om voor het Fioretti College te kiezen als middelbare school? Dan zijn we allereerst zeer verheugd om uw kind te mogen ontvangen op onze school. Download hier het aanmeldingsformulier voor de brugklas van het jaar 2021-2022. Klik hier voor meer informatie over het begin op onze middelbare school.