Onze school - Atheneum

Het atheneum is het een-na-hoogste leerniveau op het Fioretti College. Het is onderdeel van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Een zesjarige leerroute waarin we de leerling klaarstomen voor de universiteit.

Op het Fioretti College kan je terechtkomen in een havo/vwo brugklas of een atheneum/gymnasium brugklas. Vanuit beide brugklassen is het mogelijk om door te stromen naar het atheneum. Atheneum is, net zoals gymnasium, onderdeel van het vwo. Het verschil tussen beide leerniveaus is dat het gymnasium de vakken Grieks en Latijns bevat, dit is niet mogelijk op het atheneum. Met een vwo-advies kan je zowel naar het atheneum als het gymnasium, deze keuze ligt bij de leerlingen en zijn of haar ouders.

De eerste drie jaar van het leerniveau atheneum bestaan uit verplichte vakken. Na het derde jaar kunnen de leerlingen een profielkeuze maken. De profielen waaruit gekozen kan worden zijn voor havo, atheneum en gymnasium hetzelfde. Echter is het niveau van de lesstof verschillend. De mogelijke profielen voor atheneum zijn:

• Cultuur & maatschappij (CM)
  • Economie & maatschappij (EM)
  • Natuur & gezondheid (NG)
  • Natuur & techniek (NT)

Het is bij de keuze van keuzevakken verplicht bij het atheneum om een tweede vreemde taal te kiezen. Onder vreemde talen verstaan we talen als Frans en Duits. De taal Engels is bij het atheneum sowieso inbegrepen.

Wat is er na het atheneum?

Als je na het zesde jaar je atheneum diploma in de pocket hebt, mag je beginnen aan het eerste jaar van de universiteit. Het is uiteraard ook mogelijk om aan een hbo-opleiding te beginnen. Het decanaat op het Fioretti College kan een leerling voorzien van alle informatie die nodig is om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. Ook kunnen ze helpen bij het aanmelden voor meeloop- en proefstudeerdagen.