Onze school - Ons onderwijs

Het Fioretti College Lisse is één van de vijf middelbare scholen van de Stichting Fioretti Teylingen. De Stichting verzorgt onderwijs aan leerlingen op het niveau mavo t/m gymnasium. Onze school is gelegen in Lisse, het hart van de Bollenstreek. 

 

Het Fioretti College Lisse is onderdeel van de stichting Fioretti Teylingen. Een schoolgemeenschap van vijf middelbare scholen in en rond de Bollenstreek. Lees hier alles wat jij over het Fioretti College moet weten.

Het gymnasium is het hoogst mogelijke leerniveau op het Fioretti College in Lisse. Samen met atheneum is het gymnasium onderdeel van het vwo. Deze zesjarige leerroute bereidt de leerling voor op een universitaire vervolgopleiding. 

Het atheneum is het een-na-hoogste leerniveau op het Fioretti College. Het is onderdeel van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Een zesjarige leerroute waarin we de leerling klaarstomen voor de universiteit. 

De leerroute havo is een van de mogelijke onderwijsniveaus die te volgen is op het Fioretti College. Dit vijf jaar durende leertraject bereidt de leerling zo goed mogelijk voor op het hbo, of eventueel het vwo.

De overgang van groep 8 naar de brugklas lijkt vaak heel eng en spannend. De vertrouwde basisschool achter je laten en de eerste stap richting volwassenheid zetten. Lees hier hoe wij hiermee omgaan op het Fioretti College.

Als je in groep 8 een mavo- of mavo/havo-advies gekregen hebt, kun je kiezen voor onze mavo. De mavo wordt ook wel “vmbo theoretische leerweg” (vmbo-tl) genoemd. De mavo duurt 4 jaar en bereidt je voor op het mbo of een doorstroom naar de havo.