Onze school - Begeleiding

Op het Fioretti College Lisse zijn wij van mening dat iedere leerling baat heeft bij persoonlijke begeleiding. Het is onze taak om de leerlingen voor te bereiden op de toekomst door gedurende hun schoolcarrière de zelfstandigheid te vergroten.

Op het Fioretti College zijn geen klassen die speciaal bedoeld zijn voor hoogbegaafden. Uw kind wordt in een reguliere groep geplaatst. We kiezen bewust voor coaching om individuele leerlingen handvatten te kunnen bieden.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar deze website.

Het Fioretti College biedt aan elke leerling de ondersteuning en begeleiding die hij of zij nodig heeft. Zo streven wij ons doel van passend onderwijs na en is het voor (bijna) elke leerling mogelijk om hier het juiste onderwijs te volgen.

Op het Fioretti College willen wij dat zowel leerling als leraar zich veilig voelt. Dit houdt in dat alles wat valt onder een onveilige situatie (pesten etc.) niet wordt getolereerd op onze school. Wij zijn voor een veilige leeromgeving. 

Alle kinderen verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Onderwijs dat leerlingen uitdaagt, dat uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun ondersteuningsbehoefte.

Voor en door studenten, het motto van de leerlingmentoren. Het Fioretti College biedt leerlingen de mogelijkheid om begeleiding te krijgen van leerlingen uit een hoger jaar. Zo zal een brugklasleerling zich sneller thuis voelen bij ons op school. 

Dyslexie wordt op het Fioretti College uiterst serieus genomen. Als een leerling extra aandacht of begeleiding nodig heeft vanwege zijn of haar dyslexie, is dit zeker mogelijk. Lees hier meer over hoe wij dit doen. 

Loop je ergens vast, loop je ergens mee rond en heb je een uitlaatklep, advies of een luisterend oor nodig en wil je liever niet naar je mentor? Dan zijn wij er voor je. Je kan in vertrouwen alles met ons delen.