gymnasium | atheneum | havo | mavo

Lisse

Franciscusdag een droomresultaat!

Leerlingen van het Fioretti College halen € 12.785,= op tijdens jaarlijkse Franciscusdag.  

Op vrijdag 6 oktober vond de jaarlijkse Franciscusdag plaats op het Fioretti Hillegom en Lisse. Een dag waarop alle brugklassers zich inzetten voor een goed doel. Dit was dit jaar stichting Droomdag. Stichting Droomdag verzorgt voor gezinnen waarvan een van de ouders langdurig ziek is een dag om nooit te vergeten voor en met het hele gezin.  

De bruggers van het Fioretti College hebben afgelopen vrijdag zoveel mogelijk geprobeerd op te halen tijdens een sport- en speldag. Er werden spelletjes gespeeld, een klassenstrijd gehouden in de sporthal, gezwommen in Lisse en hard gelopen om de school in Hillegom. Voor een aantal klassen was dat laatste zelfs in de regen.  

Tijdens een spetterend Bruggersfeest op de locatie in Hillegom werd rond 21.00 uur onthuld welk bedrag er bij elkaar gesport was voor het goede doel. Er was € 12.785,= opgehaald door alle brugklasleerlingen. Daarnaast werd stichting Droomdag nog extra verrast. Een extra check met een donatie van € 500,= werd gegeven door het bedrijf Hectas; het bedrijf was de schoonmaak op zich neemt op het Fioretti College. Een totaal bedrag van 13.285,= dus.