Nieuws - Ziek melden van uw zoon/dochter of verzuimmelding voor tandarts, huisarts, begrafenis, specialist e.d.

Stappenplan om uw zoon/dochter af te melden via de app van SOMtoday

Stap 1:  Log in op de app met gebruikelijke inlogcode en wachtwoord (ivm update  bij de eerste keer opnieuw inloggen)

Stap 2:  Ga rechtsonder naar  keuzemenu ... (meer)

Stap 3:  Kies voor  ABSENT MELDEN

Stap 4:  Kies de reden van absentie (medische afspraak? Kies voor de optie SP of ZH. Afspraak bij de psycholoog/ therapeut? Kies voor de optie GG.

Stap 5:  Geef ALTIJD een begintijd en een eindtijd aan. Ook als het de gehele dag is.           Bij - Ziek-  alleen de begintijd noteren (als de leerling weer op school aanwezig is, dan zet de docent hem op aanwezig en vervalt gelijk de ziekmelding).

Stap 6: druk op de pijl rechts bovenin, hiermee bevestigt u uw keuze.

Stap 7: U krijgt een bevestigingsmail toegestuurd naar het bij ons bekende e-mailadres.

Stap 8: Log opnieuw in bij SOM, u ziet nu de melding in SOM staan.In de volgende gevallen stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:

- desbetreffende reden staat niet in het menu.

- het is niet gelukt om zelf de melding in SOM te zetten.

 

Bijzonder verlof aanvragen gaat altijd via de site: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetztnPEcY2pwnM_BNx9Wc_ZX0_Bzc6wtmZaMcszt3R6xTD2g/viewformIndien een leerling ziek naar huis gaat, dan komt hij/zij zich eerst ziekmelden bij het leerlingenloket. De school zal dan altijd één van de ouders proberen te bellen om te overleggen of de leerling naar huis mag. Indien wij ouders niet te pakken krijgen, dan vragen wij de leerling of wij een ander familielid kunnen bereiken.