Nieuws - Update 12 november

Andere locaties

Worden
wie je bent

Na een aan de voordeur relatief rustig verlopen Sint-Maarten beginnen weer de eerste lekken over de persconferentie van vanavond tot de nodige discussies te leiden. Het ziet er wel naar uit dat het onderwijs de komende weken bespaard blijft met algemene maatregelen. Maar voor hoelang. In school merken we zeker dat de besmettingsaantallen oplopen. Met name in de lagere klassen zijn er dagelijks meldingen over leerlingen die besmet zijn.

Toch is het belangrijk dat de leerlingen niet alleen hun lessen kunnen blijven volgen, maar ook op andere manieren betrokken zijn of worden bij school. Zo was gisteren de Franse Dag (het vieren van de dag van de Franse taal door de sectie Frans) niet alleen gezellig en feestelijk maar had ook een sociale functie voor alle leerlingen. De leerlingen van de schoolband en de TCA en uiteraard de collega's Frans, hebben er een geslaagd evenement van gemaakt (zie Instagram). Ook de FSV-activiteitenavond van vandaag is belangrijk voor de leerlingen, zeker als je kijkt naar de kaartverkoop: meer dan 300 leerlingen hebben kaarten gekocht om vanavond aan allerlei activiteiten deel te kunnen nemen, van rodeostier, lasergamen tot film kijken. 

 

In een vorige update heb ik vermeld dat wij ons maximaal inspannen om de buitenlandreizen voor de voorexamenleerlingen door te laten gaan. De collega's die een dergelijke reis onder hun hoede hebben, zijn de afgelopen weken dan ook vol overtuiging op onderzoek uit gegaan. Gisteren heeft deze groep collega's bij elkaar gezeten en een advies uitgebracht naar de directie. 

Voor veel leerlingen zijn de reizen in de projectweek iets waar zij jaren naar uitkijken. Helaas zijn wij en onze leerlingen al twee jaar niet op reis geweest in de projectweek. Dat maakt het extra zuur dat de besmettingen en ziekenhuisopnames weer ernstig oplopen. De regelgeving is dan ook in binnen- en buitenland aangescherpt. De hoge kosten bij annuleren, regelgeving omtrent in- en uitreizen, testen, formulieren invullen en nu zelfs onzekerheid rondom vaccinaties, maakt het lastig nu een reis naar het buitenland te organiseren. Het besluit is daarom genomen om de buitenlandreizen ook dit schooljaar te annuleren. 

Reizen binnen Nederland lijken makkelijker te organiseren. Regelgeving is bekend en binnen Nederland gelden overal dezelfde regels. Als alternatief willen wij de leerlingen dan ook een reis binnen Nederland aanbieden. Denk bij een reis aan een meerdaagse binnenlandse reis tussen dinsdag 19 april en vrijdag 22 april 2022. Wij houden ouders en leerlingen hiervan op de hoogte.

 

Graag zouden we dit jaar weer een kerstactiviteit organiseren met leerlingen, ouders en medewerkers. Vindt u het leuk om Christmas Carols te zingen, meldt u zich dan via DIT FORMULIER aan. Of / wat we uiteindelijk kunnen gaan doen hangt vooral af van de dan geldende maatregelen.

 

De afgelopen week zijn de extra NPO-activiteiten Young Entrepreneurship, EHBO en Dungeons & Dragons gestart. Ook starten bijvoorbeeld de nieuwe groepen studiebegeleiding. We bevelen de website npo.fioretti.nl graag nogmaals bij u aan voor het actuele aanbod.

 

Wij wensen u een fijn weekend, maar let op elkaar en elkaars gezondheid!

 

Met vriendelijke groet,

 

Rob de Kleijn

Rector