Nieuws - Update 8 oktober 

Andere locaties

Worden
wie je bent

 

In verband met belangrijke info over het NPO voor ouders en leerlingen, wordt deze update vandaag ook via de mail verzonden. 

Het was weer een enerverende week waarbij voor veel leerlingen extra activiteiten op het programma stonden. In het kader van de start van de kinderboekenweek (6 tot 17 okt.) hebben veel leerlingen lezingen/voordrachten van schrijvers gevolgd, in de aula, maar ook in de theaterzaal van Floralis. Met vele enthousiaste reacties van leerlingen en schrijvers tot gevolg, absoluut voor herhaling vatbaar!

De school presenteert zich steeds actiever op Instagram, zo zijn de foto's en reacties van de auteursbezoeken en de vandaag gehouden Franciscusdag allemaal te vinden op Instagram. Er is ook een oproep gedaan om de redactie van de schoolkrant nieuw leven in te blazen, wellicht in digitale vorm? 

De traditionele Franciscusdag is een groot succes geworden. Met groot enthousiasme hebben onze brugklasleerlingen spelletjes gedaan, gesport en gezwommen. Net als de brugklasleerlingen van het Fioretti Hillegom. En dat allemaal voor de twee goede doelen: Stichting de Zevensprong en het initiatief van de Rotary Lisse, de tegelactie "Hier begint de Zee". De dag wordt afgesloten met het bekende Bruggersfeest, vanavond vanaf 20 uur. Met Dj Jeff!!! Dan zal ook bekend worden gemaakt wat de Franciscusdag heeft opgeleverd! De eerste berichten vanuit de organisatie zijn zeer hoopvol..!

Volgende week maandag, dinsdag en vrijdag komt de schoolfotograaf voor de portret- en klassenfoto's. Nu de mondkapjes af zijn en de 1,5m niet meer hoeft, is het weer mogelijk om de mooiste foto's te maken, dus denk aan je kleding, nog even naar de kapper en smile!

Naar aanleiding van de enquêtes over de buitenlandreizen die door ouders, leerlingen en collega's is ingevuld, hebben wij een voorstel geformuleerd dat dinsdag in de schoolleiding besproken wordt en zal vrijdag a.s. in de update vermeld worden.

Vanuit de collega's van verzuim krijgen we de melding dat de verlofaanvragen die via de site gedaan worden, niet correct afgehandeld kunnen worden. Daarom het verzoek om verlofaanvragen te doen via het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tenslotte, onze school kende na het vertrek van Mw. Sabben, een vacature vertrouwenspersoon voor leerlingen. Deze vacature wordt ingevuld door dhr. J. Groenenveld. Samen met Mw. Weusten beschikken wij nu over twee vertrouwenspersonen waar leerlingen terecht kunnen.

 

UPDATE NPO

In de eerste periode van dit schooljaar is door veel leerlingen gebruik gemaakt van de extra studiebegeleiding en de aangeboden vakbijlessen. Het doel hiervan is dat leerlingen, ondanks eventuele achterstanden, snel aan kunnen haken bij het programma van het nieuwe schooljaar. Ook in de periode tot de kerstvakantie zal het grootste deel van dit aanbod doorgezet worden. In de routekaart staat vermeld hoe leerlingen zich kunnen aanmelden voor extra begeleiding. 

In de loop van volgende week ontvangt u en ontvangen de leerlingen een uitnodiging voor een korte evaluatie van deze eerste periode op basis waarvan we eventuele aanpassingen aan het programma kunnen doen.

Graag attenderen we u ook op het volgende aanbod:

 

Fioretti makes Impact

Deze en komende week bezoeken onderzoekers van de Erasmus Universiteit de meeste klassen om een korte presentatie te geven over het keuzeprogramma ‘Fioretti makes Impact’. Binnen dit programma gaan leerlingen aan de slag met het ontdekken van hun talenten en interesses. Ook worden zij uitgedaagd om hun talenten in te zetten voor de school én de maatschappij. Meer informatie voor leerlingen en ouders is HIER te vinden.

 

EHBO

Leerlingen die interesse hebben in het volgen van een vrijdagmiddagcursus EHBO door een gecertificeerde instructeur, kunnen zich aanmelden via DEZE LINK.

 

Young entrepreneurs: impactvol ondernemen

Heb je nu al een onderneming, wil je er heel graag (in de toekomst) een starten? Of wil je op een andere manier impact maken dan is Young entrepreneurs echt iets voor jou! Het programma start op 11 november en bestaat uit 6 modules.  Meer info vind je HIER! Je kan je aanmelden bij de heer R. Vergunst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Diataal

In het kader van NPO start de sectie Nederlands met Diataal. Dit is een digitaal middel om de groeipotentie van onze leerlingen zichtbaar te maken. Door het maken van diagnostische toetsen weten leerlingen waar ze staan, waar ze naartoe willen groeien en ook wat ze daarvoor moeten doen. Daarbij krijgen docenten nog meer inzicht in hoe ze hun leerlingen kunnen ondersteunen. Begrijpend lezen, woordenschat, taalverzorging en luistervaardigheid zijn onderdelen die in Diataal aan bod komen.

 

MrChadd

Voor de bovenbouwleerlingen (3M, 4M, 4H, 5H, 4 t/m 6V) starten we met ingang van komende week een proef met de app ‘MrChadd’. Met behulp van deze app kunnen leerlingen extra hulp van studenten inroepen wanneer zij niet verder kunnen met het leren of maken van hun werk en er geen vakdocent beschikbaar is. Voor geïnteresseerde ouders is er op 14 en 18 oktober een korte digitale voorlichting. De links voor deze bijeenkomsten staan HIER. Meer informatie over MrChadd is HIER te vinden.

 

Schoolexamentrainingen

Voor bovenbouwleerlingen die in de herfstvakantie extra hulp nodig hebben om zich goed voor te bereiden op de eerste schoolexamenweek bieden we in samenwerking met Blijles op 18, 19 en 20 oktober examentrainingen aan. Inschrijven kan TOT 10 oktober via DEZE LINK.

 

Schaken

Voor leerlingen die willen leren schaken èn voor leerlingen die al kunnen schaken organiseren we op 19 november een schaakmiddag. Aanmelden kan via DEZE LINK.

 

Dungeons & Dragons

Binnenkort start een eerste sessie D&D. Leerlingen die al eerder aangegeven hebben interesse te hebben in deelname zijn al benaderd. Voor na-aanmeldingen kan een e-mail gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

⇒ volg alle ontwikkelingen op npo.fioretti.nl 

 

Wij wensen iedereen een heerlijk weekend, daarna nog een weekje en dan even vakantie!

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector