Nieuws - Update van vrijdag 10 september

Andere locaties

Worden
wie je bent

Op een dag waarbij de zon minder aanwezig was, sluiten we de eerste volle schoolweek af.

De meeste brugklasleerlingen zijn nog in school omdat vanmiddag de eerste Talentklas-lessen gegeven worden. 

Vanwege de laatste of extra voorbereidingen zijn niet alle klassen nog gestart, maar vanaf volgende week volgt elke brugklasleerling een talentklas naar keuze.

Het dragen van mondkapjes is toch nog steeds een item in school. Met grote regelmaat moeten leerlingen eraan herinnerd worden aan het dragen van het mondkapje, bij verplaatsing door school. 

Nu de scholen weer begonnen zijn en de eerste excursies zich aandienen, is er behoefte aan een beleidsuitspraak over excursies en reizen in coronatijd. Om ons heen wordt veel gediscussieerd over het wel of niet uitsluiten van niet-gevaccineerden bij allerlei activiteiten. Ook scholen worden met dit vraagstuk geconfronteerd. In Haarlem en omgeving hebben de scholen voor VO een helder standpunt (en juridisch onderbouwd) ingenomen: vanwege het organiseerbaarheidsprincipe mogen alleen leerlingen en collega's mee als je een QR-code hebt, dus gevaccineerd bent, de ziekte doorgemaakt hebt en een vaccinatie of een negatieve test kan laten zien. Dat zijn geen makkelijke standpunten. Ook wij als school, zullen een uitgangspunt moeten formuleren voor de te organiseren excursies en (buitenland)reizen.

Voor de organisatie van de buitenlandreizen is de situatie er ook niet makkelijker op geworden. Per (doorreis)land zijn er verschillende regels, we mogen leerlingen niet vragen of ze wel of niet gevaccineerd zijn en wat te doen als een of meerdere leerlingen in het buitenland in quarantaine moeten? Dit zijn zomaar wat vragen die opkomen als het over schoolreizen gaat.

Beide onderwerpen, excursies en buitenlandreizen, staan op de agenda van het overleg van de 1,5m-werkgroep op donderdag 15 september. Wellicht dat de persconferentie van 13 september nog een extra bijdrage levert aan deze discussie.

De komende week staan ook de eerste ouderinformatieavonden gepland, een mooi moment om kennis te maken met de mentor en allerlei praktische informatie te horen. Helaas zal het wel weer online moeten zijn.

Maar eerst het weekend, wij wensen iedereen een mooi weekend, blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector