Nieuws - Update van vrijdag 3 september

Andere locaties

Worden
wie je bent

De start zit erop, de eerste lessen zijn gegeven...

Het is vrijdag en we sluiten de introductieweek af. Het is een bijzondere week geworden met veel extra activiteiten, voor leerlingen en collega's.

Belangrijk thema deze week was het weer met elkaar op school te zijn, te werken aan de relatie en de binding met school. Sporten, bootcamp, roeien, boerengolf, stormbanen, alles is uit de kast getrokken om de leerlingen met elkaar te verbinden. Voor de collega's waren er diverse workshops over o.a. huiswerk- en studiebegeleiding, coaching etc.

Voor de brugklasleerlingen was het helemaal wennen, groep 8 achter zich gelaten en nu starten op de 'grote school'. De spanning was bij sommigen van het gezicht af te lezen. Uiteindelijk is het ook voor hen een goede week geweest en waren zij gisteren bij de traditionele jaaropening al aardig aan elkaar gewend. Via een livestream hebben ouders de opening kunnen volgen zodat zij toch nog een beetje betrokken waren bij de start van het jaar.

 

Belangrijk zaken om te vermelden in deze update zijn nog:

  • het dragen van het mondkapje: bij de start hebben we gemerkt en was ook wel een beetje de verwachting, dat de leerlingen het niet meer gewend zijn om een mondkapje te dragen. De richtlijn en besluit van het kabinet is echter dat in school het mondkapje wel nog gedragen moet worden door leerlingen en personeel op het moment van verplaatsen. Een dringend verzoek dus om dit bij uw zoon/dochter in herinnering te brengen. 
  • online lessen: indien een leerling ziek thuis is, maar wel de lessen online mee wil maken, vragen wij u om dit nadrukkelijk te melden bij de ziekmelding (ook als u via het bandje inspreekt). De collega's kunnen dat dan zien in SOM en zullen doorgaans de laptop en camera aan zetten zodat de les te volgen is. Met nadruk op volgen, want er zal geen interactie zijn met de thuiszittende leerling(en).

 

Lancering van onze NPO-site
Vanaf vandaag zal onze speciale NPO-site online staan. Hier kunnen leerlingen en ouders alle informatie vinden over de extra activiteiten en de extra hulp die het Fioretti College dit schooljaar biedt in het kader van Nationaal Programma Onderwijs. Wij streven ernaar dat met behulp van dit extra aanbod onze leerlingen zo snel mogelijk weer aan kunnen haken bij het onderwijs op school. Zowel op het gebied van het vakonderwijs als op het sociale vlak. Uw betrokkenheid als ouder/verzorger is hierbij van groot belang. We vragen u om vooral met de mentor en indien nodig met de teamleider van uw kind contact op te nemen indien u het gevoel heeft dat uw kind moeite heeft om de draad van school weer goed op te pakken. 

Natuurlijk kunt u aangaande de NPO-activiteiten ook altijd contact opnemen met ondergetekenden. Dat kan via e-mail of tijdens één van de online inloopspreekuren NPO die in de agenda op de site aangekondigd worden.

 

Kijk voor alle informatie over ons Deltaplan NPO op: npo.fioretti.nl

We wensen uw kind(eren) en u een heel mooi schooljaar toe! 

 

projectleiders NPO

Reinier Vergunst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ron van der Slot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

De zon is gaan schijnen, het weekend kan beginnen. Wij wensen iedereen een fijn weekend, geniet nog even van het mooie weer!

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector