Nieuws - Update 4 juni

Andere locaties

Worden
wie je bent

Toen ik vanochtend op de radio hoorde dat vanaf maandag aanstaande alle scholen weer hun deuren moeten openen, realiseerde ik mij dat wij al een week in die situatie draaien. En hoe! Alle leerlingen zijn weer welkom!

En het merendeel is er maar wat blij mee. Elkaar dagelijks weer in levende lijve zien, is zoveel beter dat telkens maar weer via het beeldscherm. 

De afgelopen week hebben wij onrustig afgesloten, bij tijd en wijle had ik het idee dat we het nu voor niemand meer goed deden, veel tegenstrijdige reacties van ouders, leerlingen en collega's waren daar de oorzaak van. Maar nu, na deze eerste week, kan ik zeggen dat de heropening van school voor alle leerlingen redelijk soepel is verlopen. Met hier en daar een aanpassing in het rooster of lokaal hebben we een situatie bereikt die voor iedereen bevredigend lijkt.

Gaandeweg de week hebben we wel nog een aantal aandachtspunten geconstateerd, zoals:

- nu de afstand tussen leerlingen niet meer van belang is, merk je dat zij ook makkelijker omgaan met de mondkapjes. IN het belang van onze collega's en hen zelf willen wij u toch verzoeken om bij uw zoon/dochter erop aan te dringen dat het dragen van mondkapjes bij het verplaatsen binnen school, een voorschrift is. Als u dat thuis bespreekt, dan helpen wij hen hier in school eraan.

- er zijn nogal wat vragen over de testen die de leerlingen mee kunnen nemen. Belangrijk om te zeggen dat het hier gaat om testen op basis van vrijwilligheid. Het advies is om twee keer per week de zelftest uit te voeren, bijv. op dinsdag en vrijdag. Wanneer uw zoon/dochter klachten heeft, dan wordt de zelftest afgeraden en is juist het advies om een afspraak te maken bij de GGD voor een PCR-test.

 

Vanaf maandag a.s. starten we volgens het 40 minutenrooster. We merken dat leerlingen en collega's weer 'in conditie' moeten komen. Lessen van 50 minuten na een lange periode online lessen van 30 minuten, is een forse overgang. Maar belangrijker nog is de constatering van met name bij leerlingen, dat zij gewend zijn geraakt aan de ochtend voor instructie en de middag voor verwerking. Door te werken met het verkorte rooster blijft een groot deel van de middag daarvoor beschikbaar en is het ook mogelijk dat docenten leerlingen of een klas extra in school kan ontvangen. Daarnaast blijft er dan ook nog tijd over voor de huiswerkbegeleiding die van 14.15 uur tot 15.45 uur gehouden wordt.

 

Wij zijn blij met de waardering die wij krijgen voor het feit dat de lessen ook nog online te volgen zijn. We weten dat sommige collega's hier weer even aan moeten wennen en denken, maar voor leerlingen die om allerlei redenen thuiszitten, is het zeer prettig en belangrijk.

 

Het wordt weer een weekend met nieuwe versoepelingen, waarin weer meer kan. En een weekend waarin bij sommigen de spanning begint te stijgen, want  volgende week is de week van de examenuitslag van het eerste tijdvak. Donderdag 10 juni is D-day voor de examenkandidaten (en de docenten), spannend!!

Voor nu, een fijn weekend, blijf op elkaar letten en geniet!

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector