Nieuws - Update 28 mei

Andere locaties

Worden
wie je bent

Het kabinet heeft besloten om vanaf volgende week (in ieder geval vanaf 7 juni) de middelbare scholen weer volledig te openen; vijf maanden na de (gedeeltelijke) sluiting en voor een korte periode tot de zomervakantie.

Dat roept gemengde gevoelens op. Leerlingen hoeven onderling geen afstand meer te bewaren, wat de kans op besmetting natuurlijk groter maakt. Docenten ontvangen op een lesdag soms wel 150 verschillende leerlingen in hun lokaal en veel collega’s zijn nog niet gevaccineerd. Wij beseffen dat onder een deel van de leerlingen, ouders en personeel ongerustheid is. De reacties van de afgelopen dagen laten dat ook zien.

Na overleg binnen de Stichting, de schoolleiding, de MR en de 1,5m werkgroep hebben wij besloten om vanaf maandag 31 mei a.s. de school weer open te stellen voor alle leerlingen. Er gelden daarbij nog wel enkele voorwaarden, namelijk:

  • de afstandsregel blijft wel gehandhaafd tussen leerlingen en onderwijspersoneel en onderwijspersoneel onderling
  • de mondkapjesplicht blijft, dus bij verplaatsing van de leerlingen en onderwijspersoneel is het dragen van een mondkapje verplicht
  • de handenhygiëne blijft belangrijk en
  • voor personeel én leerlingen zijn er wekelijks twee zelftesten beschikbaar.

 

Wij zijn vandaag begonnen met het distribueren van de zelftesten voor leerlingen. Elke week ontvangen de leerlingen twee zelftesten. De leerlingen die vandaag niet in school waren, kunnen morgen bij de balie van de kantine twee testen ophalen. Vanaf volgende week zullen de testen tijdens het mentoruur uitgereikt worden.  Het gebruik van de zelftesten is vrijwillig en voor het gebruik ervan verwijs ik naar een eerder verstuurde mail met daarin de instructies voor leerlingen en een link naar de instructievideo. Bovendien ontvangen de leerlingen in de komende week nog een flyer met duidelijke instructie. 

Let op: bij een positieve uitslag ga je naar de GGD voor een PCR-test en als die ook positief is, ga je in quarantaine volgens advies van de GGD. Heb je klachten, dan heeft een zelftest geen zin. Neem dan contact op met de GGD voor een PCR-test.

De opening van de school voor alle leerlingen doen wij in twee stappen:

  1. Met ingang van maandag 31 mei zijn alle leerlingen weer welkom op school. De onderbouw heeft een korte toetsweek, waarna zij het reguliere rooster van 30 minuten weer oppakken. Vanaf 31 mei zijn ook alle bovenbouwleerlingen welkom, zij volgen hun lessen volgens het huidige 30 minutenrooster (vanwege de toetsweek onderbouw).

  2. Vanaf maandag 7 juni zijn alle leerlingen van onder- en bovenbouw welkom en volgen hun rooster volgens het 40 minutenrooster, de bijbehorende lestijden zullen volgende week bekend gemaakt worden.

Indien een leerling vanwege quarantaine of anderszins thuis zit, kan hij/zij de lessen online volgen.

In de pauzes gaan alle leerlingen naar de begane grond of naar buiten. De catering gaat weer open vanaf maandag a.s.Tenslotte, natuurlijk is het goed en fijn dat de leerlingen elkaar weer treffen in school en het schoolritme oppakken. Ook al is het maar voor een korte periode. Maar het is ook belangrijk om elkaar aan te blijven spreken op elkaars verantwoordelijkheid ter voorkoming van een uitbraak in school. Daar zit namelijk niemand op te wachten, voor- en tegenstanders niet.

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn
Rector