Nieuws - Update 9 april

Andere locaties

Worden
wie je bent

De update van vandaag is kort maar krachtig. En het is meer een vooruitblik naar volgende week. 

Wetende dat dinsdag 13 april een belangrijke persconferentie zal zijn die, zoals velen van ons hopen, in het teken van versoepelingen zal staan, zullen wij de komende week gebruiken om eventuele aanpassingen aan ons corona-onderwijssysteem te doen. Daarbij spelen inderdaad de versoepelingen (die wellicht in de meivakantie al ingaan) een rol, maar ook de besmettingscijfers onder de jongeren van 12 tot 18 jaar. 

Tevens is het mogelijk om binnen afzienbare tijd hier in school sneltesten uit te voeren, voor leerlingen én collega's. Deze week hebben alle scholen hierover instructie ontvangen van onze Minister. Wanneer dit fenomeen van sneltesten, allemaal uiteraard op basis van vrijwilligheid, in de scholen daadwerkelijk gaat starten, is nog niet bekend maar zodra wij hier meer over weten zullen wij ouders en leerlingen inlichten hierover.

Met regelmaat horen wij de zorg van ouders over het ontbreken van de sociale verbanden en het missen van de groep. 

Dit alles leidt er wel toe dat wij dus een aanpassing van ons systeem overwegen, met als doel dat er per dag meer leerlingen naar school kunnen komen. In de update van volgende week zullen wij hier meer over kunnen vertellen.

Deze week zijn de examentrainingen van start gegaan. In de aula, vier zalen in de Waterkanten, maar ook in het Poelhuys worden de examenleerlingen klaargestoomd voor het examen. De geluiden hierover van leerlingen en collega's zijn zeer positief. De belangstelling en motivatie van de leerlingen is groot. 

Vandaag en dit weekend is de Keukenhof in beperkte mate open voor publiek, laten we hopen dat dit de opmaat is naar de versoepelingen waar we allemaal zo naar verlangen. 

En natuurlijk ook een beetje beter weer....

Wij wensen u een fijn weekend, let op elkaar en hou nog even vol met elkaar!

 

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector