Nieuws - Update 19 maart

Andere locaties

Worden
wie je bent

De week van de schoolexamens is voorbij. Gelukkig is de week goed verlopen, weinig ziekmeldingen en geen extra besmettingen in de groep eindexamenleerlingen.

Vanaf maandag zullen dus weer wat minder leerlingen tegelijkertijd in school zijn, per dag een derde van de brugklas t/m voorexamenklassen en de helft van de examenklassen. En daarmee volgt weer een groot aantal leerlingen de lessen online uit huis vandaan. 

Op 6 april beginnen de examentrainingen voor de examenklassen, tot die tijd hanteren wij in ieder geval het huidige onderwijssysteem, deel van de leerlingen in school en deel thuis online aanwezig. Afhankelijk van het wel of niet kunnen houden van de examentrainingen buitenshuis, zullen we bekijken of het mogelijk is om na 6 april meer leerlingen naar school te laten komen. 

Landelijk en dus ook onder onze leerlingen neemt het aantal besmettingen toe. Dat wil niet altijd  zeggen dat de besmettingen in school plaatsvinden. In de meeste gevallen is er tot nu toe sprake geweest van het oplopen van het virus buiten school, in priv├ętijd. Voor de GGD en het advies dat zij ons geven is dat van groot belang, het advies voor zogenaamde 'overige contacten' is namelijk anders dan bij 'nauwe contacten'. In beide gevallen is het advies van meteen testen en op de vijfde dag, maar bij nauwe contacten geldt dat je niet alleen moet testen, maar ook nog eens in quarantaine moet gaan in afwachting van de testuitslag. Gelukkig is dit laatste bij ons nog niet aan de orde geweest.

Ondanks alle beperkingen in coronatijd hebben wij een succesvolle wervingsperiode achter de rug. Zonder onze open dag hebben wij met folders, online en via social media de groep 8 leerlingen benaderd. En met succes...! Voor het komende schooljaar hebben wij ruim 300 aanmeldingen mogen inschrijven, dat zien wij als een groot compliment voor de school.

Wij wensen iedereen een goed weekend, bewaak de afstand en blijf gezond!

 

Met vriendelijke groet,
Rob de Kleijn
Rector