Nieuws - Update 12 maart

Andere locaties

Worden
wie je bent

Deze week is nog maar eens duidelijk geworden dat wij ook niet alles in de hand hebben of kunnen voorzien.

De melding van een collega met corona heeft veel stof doen opwaaien, vooral omdat de lijn van de GGD en het RIVM in een dergelijke situatie in het onderwijs veranderd is. Ter voorkoming van het ontstaan van een brandhaard wil men zoveel mogelijk en zo vroeg mogelijk testen, leerlingen en collega's. Dat betekent in de praktijk dus dat bij een melding van corona en het bron- en contactonderzoek uitwijst dat leerlingen en collega's gerekend worden tot de 'overige contacten', die personen allemaal geadviseerd krijgen om zo snel mogelijk te testen en tevens na vijf dagen nogmaals een test te laten uitvoeren. Maar.... omdat het in dit geval om 'overige contacten' gaat, hoeft men niet thuis in quarantaine te gaan totdat de testuitslag bekend is. Was wel jammer dat de GGD, bij het maken van een testafspraak zichzelf dan weer tegenspreekt en ouders adviseert om wel thuis te blijven. Tsja, dat leverde 'even' wat verwarring op. Gelukkig is alles goed gekomen, hebben we tot nu toe geen positieve uitslag extra geregistreerd en konden we over tot de orde van de dag. Maar wel met in ons achterhoofd dat dit dus zomaar weer kan gebeuren en we vaker geconfronteerd zullen worden met de slogan: testen, testen en nog eens testen. Maakt ook maar weer eens duidelijk hoe belangrijk het is om de handen regelmatig te wassen, het mondkapje te dragen en afstand te houden.

De schoolexamenweek voor de examenklassen én de voorexamenklassen is gestart en levert voortschrijdend inzicht op dat het rooster en de verdeling van de klassen niet optimaal is. Waar wij eerst met de helft van de examenklassers in school waren, plus een derde van de overige klassen, zijn nu alle voor- en examenleerlingen in huis, plus een derde van de onderbouw. In combinatie met het slechte weer levert dit tijdens pauzes een veel te druk beeld op in o.a. het Atrium. En daarbij valt op dat het voor de jeugd ongelooflijk lastig is om de 1,5m afstand te bewaren. En voor de collega's niet te handhaven. Via deze weg willen wij alle leerlingen dan ook nogmaals vragen om, zodra het weer het toelaat, toch echt naar buiten te gaan of in het lokaal te blijven zitten waar je de toets had of hebt. Heb je voldoende tijd tussen de ochtendtoets en de middagtoets, ga dan het liefst naar huis. Niet leuk en handig maar wij (en volgens mij de leerlingen ook) zijn allang blij dat we de schoolexamenweek kunnen laten doorgaan.

In de tussentijd wordt met externe locaties overlegd om vanaf 6 april alle examentrainingen buiten de school te kunnen houden. Daardoor kunnen we meer leerlingen in school verwelkomen en in de onderbouw wellicht gaan werken met het maatjessysteem, dus in vaste duo's elke les naast elkaar omdat niet klassen niet veranderen van samenstelling. Voordeel zou dan zijn dat de leerlingen om de dag naar school kunnen. Maar... dat idee moet nog verder uitgewerkt worden.

Graag herinner ik u eraan dat maandag a.s. voor de onderbouw lesvrij is vanwege determinatievergaderingen. De schoolexamens voor de voor- en examenklassen gaan uiteraard WEL door.

Wij merkten deze week ook dat ouders met een mail via SOM contact proberen te krijgen met de mentor maar helaas geen enkele reactie kregen. Een vriendelijk verzoek aan alle ouders om het mailcontact te laten lopen via de reguliere mailkanalen, dus door gebruik te maken van de 'drielettercode van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'. Dit is de snelste manier om de collega te benaderen.

Ik wens iedereen een goed weekend, sterkte met leren voor de schoolexamens en blijf gezond, let op elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn

Rector