Nieuws - Update 8 januari 2021

Andere locaties

Worden
wie je bent

Het team van het Fioretti College wenst iedereen de allerbeste wensen voor 2021, in voorspoed en gezondheid!

Deze openingszin is na de jaarwisseling van voorgaande jaren zo vaak als vanzelfsprekend uitgesproken, maar dit jaar van een nog grotere betekenis dan alle voorgaande jaren.

Wat kijkt iedereen uit naar een 'beter' jaar, een jaar waarin we op z'n minst weer enigszins in de buurt van het (nieuwe) normaal hopen te komen. 

Zover is het nog niet. We zijn afgelopen maandag verder gegaan waar we gebleven waren, in een lockdown waarbij alle lessen online gegeven worden. Maar wel in een aangepast rooster met 30 minuten-lessen in de ochtend en verwerkingstijd in de middag. En dat tot grote tevredenheid van velen, leerlingen en collega's. In een tussentijdse evaluatie met de leerlingenraad hebben we positieve feedback opgehaald en tevens goede tips meegekregen om het nog beter te doen. Bovendien is vandaag een enquête uitgegaan naar alle leerlingen waarin zij gevraagd worden om de ervaringen van deze week te benoemen.

Bijzonder aan deze lockdown is wel dat de examenklasleerlingen wel naar school moeten voor hun lessen, waardoor er toch een groot aantal leerlingen en dus ook collega's in het gebouw aanwezig is. Maar ook voor deze leerlingen geldt dat de lessen plaatsvinden in het aangepaste rooster van 30 minuten.
De (voor-)examenklassen zijn vanaf donderdag hun tweede schoolonderzoekweek gestart. Een groot deel van deze toetsen voor het schoolexamen vindt plaats in school, maar veel toetsen worden ook online afgenomen. Het programma Exam.net is daarbij van grote toegevoegde waarde. 

En ook deze toetsing verloopt naar wens. We zijn dan ook zeker tevreden over het verloop van deze eerste week. Een groot compliment willen wij dan ook doen uitgaan naar al die collega's die het rooster, de handleidingen, de ICT-tips, de toetsschema's gemaakt hebben, op de achtergrond bij de onlinetoetsen surveilleren etc.
Uiteraard wordt er druk gespeculeerd over het vervolg van de lockdown, wat gaat er gebeuren vanaf 18 januari? Wordt de lockdown verlengd of mogen we weer fysiek in school les gaan geven? Dinsdag zal de persconferentie van Mark Rutte daar duidelijkheid in verschaffen. Waarschijnlijk horen we dit weekend de eerste voortekenen ervan.

Een fijn weekend voor iedereen, blijf gezond en let op elkaar.

Met vriendelijke groet,

Rob de Kleijn
Rector