Nieuws

Andere locaties

Worden
wie je bent

 Op de avond na het verschijnen van de vorige update was het eindelijk weer zover: een schoolfeest! Na een geslaagde Franciscusdag konden de brugklassers ‘los gaan’ onder leiding van DJ Jeff.

 

In verband met belangrijke info over het NPO voor ouders en leerlingen, wordt deze update vandaag ook via de mail verzonden. 

Het was weer een enerverende week waarbij voor veel leerlingen extra activiteiten op het programma stonden. In het kader van de start van de kinderboekenweek (6 tot 17 okt.) hebben veel leerlingen lezingen/voordrachten van schrijvers gevolgd, in de aula, maar ook in de theaterzaal van Floralis. Met vele enthousiaste reacties van leerlingen en schrijvers tot gevolg, absoluut voor herhaling vatbaar!

De week is stralend begonnen! Niet alleen het zonnetje wordt daarmee bedoeld, maar ook de brede glimlach van leerlingen en collega's die tekenend was voor een start op school zónder mondkapje! Wat een mooi gezicht is het om weer 'hele' gezichten te zien, het stemde iedereen meteen heel vrolijk.

Op 17 november organiseren wij de Instuif, een leuke middag waarbij je proeflesjes volgt en afsluit met een spetterende disco. De ideale manier om alvast kennis te maken met onze school en het middelbaar onderwijs. 

Maandag is het dan zover, de school gaat verder 'open'! Niemand op school hoeft meer een mondkapje te dragen en de 1,5m-regel is eraf. Dat het allemaal niet meer hoeft, wil niet zeggen dat het niet meer kan. Er zullen vast en zeker nog leerlingen of collega's zijn die het dragen van een mondkapje volhouden, het is aan hen om die persoonlijke keuze te maken. In het algemeen geldt nog steeds het advies om enige afstand ten opzichte van elkaar te houden. 

De persconferentie van afgelopen dinsdag heeft voor velen de verlossing van het mondkapje gebracht. In mijn laatste berichten werd al duidelijk dat het steeds lastiger werd om de leerlingen nog te bewegen tot het dragen van het mondkapje. Vanaf maandag 27 september is het mondkapje in school dus niet meer verplicht, maar zoals wij ons tot nu toe altijd aan de richtlijnen hebben gehouden, zullen wij ook de komende week nog toezien op het dragen ervan.