Leerlingen - Toets- en projectweken

Een aantal weken in het jaar zien er wat anders uit dan andere. Dit komt doordat er of een toetsweek is, of een projectweek. Dit houdt in dat het standaard rooster vervangen wordt door een tijdelijk rooster.

Projectweek

Elk jaar, op de examenklassen na, heeft de week voor de meivakantie een 'projectweek'. In deze projectweek houden leerlingen zich bezig met projecten, cursussen, uitstapjes en nog veel meer. Dit alles met als doel de leerling informatie en vaardigheden bij te brengen die ze normaal gesproken niet tijdens de lessen leren. Op deze manier worden de vaardigheden van onze leerlingen extra ontwikkeld en kunnen leerlingen (wellicht) achter nieuwe interesses komen.  

Studiereizen

"Een must in je carrière op het Fioretti", zo omschrijven onze leraren de studiereizen. De studiereizen vinden elk jaar plaats in de projectweek. Door ons gevarieerde aanbod aan reizen komen zowel het kennisaspect als het ontwikkelen van verschillende sociale en organisatorische vaardigheden ruim aan bod. Onze succesformule is kleinschalige studiereizen, waarbij onze eigen docenten de organisatie op zich nemen. Dit zorgt voor kleine hechte groepen die samen een mooie tijd beleven op de studiereis. Zo gaan er reizen naar Barcelona, Elba, Berlijn, Praag en nog veel meer. De leerling kan zijn of haar voorkeursreizen opgeven en wordt (op basis van deze voorkeuren) ingedeeld in een bepaalde reis. We maken er samen met de leerling een onvergetelijke tijd van .

Toetsweken

De laatste week van het schooljaar hebben alle klassen (behalve de examenklassen) een toetsweek. Dit is een week / twee weken waarin de laatste toetsen van het jaar worden gepland. Op deze manier worden de jongere groepen voorbereid op het uiteindelijke eindexamen. Zo krijgen ze ervaring met plannen, meerdere toetsen achter elkaar en gestructureerd leren. Vanuit het Fioretti College wordt er (zeker aan het begin) voldoende begeleiding gegeven om er zo voor te zorgen dat leerlingen gestructureerde planningen maken. Hierdoor zullen zij het maximale resultaat behalen.