Leerlingen - Praktische zaken

In de dagelijkse praktijk kun je als leerling tegen dagelijkse vraagjes aanlopen. Hier tref je antwoorden op de meest voorkomende zoals die over de lestijden, de pauzes en het lesrooster.

Sociale media en het gebruik van ICT-gerelateerde devices in klassikale en online lessen, spelen een belangrijke rol in het leven van leerlingen. Het gebruik van sociale media is onderdeel van het gedrag van leerlingen binnen de school.

Het studiecentrum is een werk-/studieruimte en is bedoeld voor je schoolwerk. Je vindt het studiecentrum op de middenverdieping. Bij binnenkomst lever je je schoolpas in. Je bent welkom tussen 08.30 - 16.05 uur.

Het Fioretti College werkt met het Leerlingvolgsysteem van SOM. In dit systeem kunnen leerlingen en ouders de vorderingen van de leerlingen actueel volgen. Behalve de vorderingen staan ook het lesrooster, het huiswerk en de toetsen aangegeven.

Je kunt op verschillende manieren een bericht sturen naar een docent of een klasgenoot. Dat kan binnen SOMtoday, maar je kunt ook gebruikmaken van je schoolmail.

De lessen op het Fioretti in Lisse duren 50 minuten met na het derde en vijfde lesuur een pauze. Het kan zijn dat je rooster afwijkt van de standaard, houd daarom goed je rooster in de gaten.

Een van de leukste vakken op school onder leerlingen is natuurlijk... Vakantie! Even geen school en genieten van de vrije tijd. Hier lees je wanneer de schoolvakanties zijn voor het Fioretti College Lisse.