gymnasium | atheneum | havo | mavo

Lisse

Op het Fioretticollege bestaat een lange en rijke theatertraditie.

Ruim veertig jaar geleden is deze traditie gestart, toen twee collega’s het initiatief namen om met docenten toneel te gaan spelen. Daarna volgden nog vele andere stukken, waarbij leerlingen steeds meer en grotere rollen gingen vervullen. De laatste jaren zijn er grote successen gevierd met stukken als The Breakfast Club, Jan Rap en z’n Maat en De Storm (The Tempest).

Ook dit jaar wordt er weer theater gemaakt. Van 4 t/m 6 april wordt het stuk
Koning van Katoren opgevoerd. In september zijn hiervoor audities gehouden en sindsdien hebben leerlingen en enkele docenten wekelijks gerepeteerd. Het theater op het Fioretticollege bestaat uit de disciplines zang, dans en acteren. Deze drie theatervormen komen allemaal samen in één grote productie.  Aan deelname aan de Theatergroep zijn geen kosten verbonden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. 

Naast dat het maken van een theaterproductie erg leuk is, is het voor veel leerlingen een kans om talenten die in de klas niet tot bloei kunnen komen, toch te ontwikkelen. Er zijn inmiddels vele voorbeelden te geven van professionals in de theaterwereld die hun eerste podiumervaring op hebben gedaan op het Fioretticollege. Het schooltoneel is dus een waardevolle aanvulling op het curriculum en wij hopen de bestaande traditie nog lang voort te kunnen zetten.

Nieuws Leerlingen