gymnasium | atheneum | havo | mavo

Lisse

Sportklas

Fio-profielklas sport

Wie op onze school graag iets extra’s wil doen, kan meedoen aan een profielklas. De profielklaslessen worden gegeven op  de vrijdagmiddag als afsluiting van de week.

Zit je in een m/h- of een h/v-brugklas en kies je een profiel, dan krijg je alle reguliere vakken behalve media en techniek. Deze vakken worden 1 uur per week gegeven. In plaats van een van deze vakken krijg je dan 2 uur les in het door jou gekozen profiel. In totaal krijg je daardoor 33 uur les per week in plaats van 32 uur. Als je in een vwo-brugklas zit, kun je ook voor een profiel kiezen. Dan krijg je 34 uur les in plaats van 32 uur.
 
Eén van de profielen is : SPORT
Alle leerlingen uit de diverse brugklassen die dit profiel kiezen, zijn op hetzelfde moment ingeroosterd voor diverse sportactiviteiten. Er zijn in schooljaar 2018-2019  twee groepen die deze sportactiviteiten volgen.
De profielklas sport is bedoeld voor leerlingen die niet alleen sportief zijn, maar ook echte “doeners” zijn en het leuk vinden om de schoolweek sportief af te sluiten.  Deze leerlingen hebben naast de passie voor hun eigen sport ook belangstelling voor andere sporten. Het doel is om lekker te sporten en met en van elkaar te leren op zowel op motorisch als sociaal vlak. Een groot deel van deze sportactiviteiten vindt plaats op diverse locaties in Lisse en Hillegom. Ook wordt sporthal Waterkanten hiervoor gebruikt.

Het programma:
Iedere twee - drie weken beoefen je een andere sportactiviteit. De afgelopen jaren waren dat o.a. de volgende sporten: golfen, dansen, judo, atletiek, softbal, basketbal, kickboksen, fitness soccerskills. Daarnaast speel je zo nu en dan een onderling sporttoernooitjes in de sporthal Waterkanten.

Toelating tot de sportklas:
In principe kan iedere leerling die interesse heeft in alle takken van sport geplaatst worden in deze profielklas. Het is zeker niet noodzakelijk om in een of meerdere sporten uit te blinken, als de wil en de drive er maar is om enthousiast en gemotiveerd aan alle takken van sport mee te doen. Vóór de zomervakantie krijg je een uitnodiging om alvast kennis te maken met je sportklasgenoten en de docenten. Tijdens deze bijeenkomst proberen de docenten een goed beeld te krijgen van je enthousiasme, motivatie, doorzettingsvermogen en sportiviteit.
 
Handig om te weten:
Voor deelname aan het profiel sport wordt een bijdrage gevraagd van € 170. Hier zitten allerlei clinics en een Fio-sportshirt bij inbegrepen.

Aanmelden kan door op het inschrijfformulier aan te kruisen aan welk profiel je wilt deelnemen.

Nieuws Leerlingen