gymnasium | atheneum | havo | mavo

Lisse

Sportklas

Wie op onze locatie graag iets extra's wil doen, kan meedoen aan een profielklas. De profielklaslessen worden gegeven op vrijdagmiddag als afsluiting van de week.

Zit je in een MAVO/HAVO- of een HAVO/VWO-brugklas en kies je een profiel, dan krijg je alle reguliere vakken behalve het vak Media en Cultuur. Dit vak wordt 1 uur per week gegeven. In plaats van het vak media en Cultuur krijg je dan 2 uur les in het door jou gekozen profiel. In totaal krijg je daardoor 33 uur les per week i.p.v. 32 uur per week.

Zit je in een Gymnasiumbrugklas en ga je een profiel volgen dan komt je uren totaal per week op 34 uur. Dit komt omdat je in een gymnasiumklas 1 uur extra per week gymnasiale vorming krijgt.

Één van de profielen is de sportklas! Alle leerlingen uit de diverse brugklassen die dit profiel kiezen zitten op hetzelfde moment in de sportklas. Er zijn op dit moment 2 sportklassen.

De sportklas is bedoeld voor leerlingen die niet alleen sportief zijn, maar echte teamplayers. Sportklasleerlingen hebben naast de passie voor hun eigen sport ook veel interesse hebben in andere sporten. Het doel van de sportklas is om samen lekker te sporten. En om daarnaast met elkaar en van elkaar te leren om zowel op motorisch als sociaal vlak op een hoger niveau te komen.

Het programma: Elke 3 weken beoefen je een andere sport. De afgelopen jaren waren dat de volgende sporten: dans, judo, freerunnen, atletiek, softbal, basketbal, kickboksen, spinning, enz. Daarnaast speel je zo nu en dan toernooitjes tegen de andere sportklassen in de Waterkanten.

Toelating tot de sportklas: In principe kan ieder leerling die interesse heeft in alle takken van sport geplaats worden in de sportklas. Het is zeker niet noodzakelijk om in 1 of meerdere sporten uit te blinken, als de wil en de drive er maar is om enthousiast en gemotiveerd aan alle takken van sport mee te doen. Vóór de zomervakantie krijg je een uitnodiging om alvast kennis te maken met je sportklasgenoten en de docenten. Tijdens deze bijeenkomst proberen de docenten een goed beeld te krijgen van je enthousiasme, motivatie, doorzettingsvermogen en sportiviteit.

Handig om te weten: Ook in leerjaar 2 kun je meedoen aan de sportklas.

Voor deelname aan de sportklas wordt een bijdrage gevraagd van 170 euro. In dit bedrag zitten alle clinics inbegrepen en een Fio-sportklasshirt.

Aanmelden kan door op het inschrijfformulier aan te kruisen aan welk profiel je wilt deelnemen.

Nieuws Leerlingen