gymnasium | atheneum | havo | mavo

Lisse

Wie op onze school graag iets extra's wil doen, kan meedoen aan een profielklas.

Het scienceprofiel is bedoeld voor leerlingen die nieuwsgierig zijn naar hoe dingen in elkaar zitten, onderzoek willen opzetten en proefjes willen doen.
Science is een combinatie van bèta en techniek waarbij de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, informatiekunde, techniek en wiskunde nauw samenwerken. De stof die je krijgt, is extra. Je leert dus geen dingen die je later ook weer bij bijvoorbeeld natuurkunde of scheikunde tijdens de reguliere lessen aangeboden krijgt.

Het programma van leerjaar 1 bestaat uit onder andere de volgende modules: sterrenkunde, forensisch onderzoek, 3d-printer, ontwerpen, survival, scheikundige proefjes en duurzaamheid.

Toelating tot het scienceprofiel
In principe kan elke leerling die hier interesse in heeft geplaatst worden. Enthousiasme en motivatie hiervoor zijn belangrijker dan kennis en vaardigheden. Vóór de zomervakantie organiseren we een kennismakingsmiddag voor alle nieuwe brugklasleerlingen. Heb je een profiel gekozen, dan krijg je ook een uitnodiging om alvast kennis te maken met je scienceklasgenoten en docenten. Tijdens deze bijeenkomst ga je een aantal leuke opdrachten doen en proberen de docenten een goed beeld van je motivatie te krijgen.

Nieuws Leerlingen