Groep 8 - Kennismaken / thuis voelen

Zit je in groep 7 of 8?
Dan sta je binnenkort voor een spannende keuze!

Wil je het beste uit jezelf halen? Worden wat er in je zit?
Wij bieden uitdagend onderwijs om je voor te bereiden op je toekomst.

Bij ons kun je terecht voor alle onderwijsniveaus: van gymnasium tot en met mavo. Bij ons werken leuke, enthousiaste en deskundige docenten. Naast het geven van goede en uitdagende lessen, vinden we een prettige omgang met elkaar en een gezellige sfeer heel belangrijk. Maar wij vinden het ook belangrijk om jou goed te ‘kennen’. Dat jij het gevoel hebt dat je hier echt gezien wordt!
Onze school is gelegen in Lisse, het hart van de Bollenstreek. Een kleurrijke en levendige omgeving van bloembollentelers, handel en toeristen. Zo kleurrijk willen wij ook ons onderwijs realiseren om aan te sluiten bij de talenten van onze leerlingen.
Wij zetten ons maximaal in om te zorgen voor een succesvolle schoolopleiding. Samenwerking, communicatie en afstemming tussen school, ouders en leerling zijn daarbij heel belangrijk. 

Ben jij er klaar voor?
Het is niet alleen belangrijk om iets te weten, maar ook te kunnen, zoals samenwerken, onderzoeken en presenteren. Daarom besteden we hier in onze lessen veel aandacht aan. Een diploma is belangrijk, maar ook goed voorbereid worden op de toekomst, jouw toekomst! Dus niet alleen kennis maar ook vaardigheden die bij jou passen zijn van belang. Hoe je leert, vinden we net zo belangrijk als wat je leert. Je wordt daarbij natuurlijk goed begeleid door de docenten en jouw mentor. Je wordt hier gezien en telt mee!

Ook vanuit Roelofarendsveen is het Fioretti dichterbij dan je denkt.

De eerste dag op je nieuwe middelbare school. In de zomervakantie heb je waarschijnlijk de nodige voorbereidingen getroffen. De schoolspullen zijn gekocht, de boeken zijn gekaft en je fietsbanden zijn goed opgepompt. Je bent er helemaal klaar voor! Lees hier wat jij kan verwachten van je eerste dag op het Fioretti College Lisse.

Ook zal je nader kennismaken met het gebouw en een aantal belangrijke plaatsen in de school. Waar laat ik mijn fiets en waar staat de fietspomp? Waar zijn de lokalen en waar is het toilet? Waar kan ik iets kopen? Waar kan ik kopiëren? Bekijk hier een video voor uitleg.