Groep 8 - Digitaal onderwijs

Op het Fioretti College wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van een Chromebook. School adviseert de aanschaf van de nieuwe HP Chromebook 11 G8 EE met touchscreen.

Speciaal voor de leerlingen van het Fioretti College is er in samenwerking met VanDijk en Xando een webshop ingericht. U kunt hier de Chromebook met speciale korting bestellen. Op school vinden wij het belangrijk dat er een goede sleeve om de Chromebook zit, zodat deze extra beschermd is in de schooltas. Om die reden krijgen alle leerlingen van het eerste jaar een Case Logic sleeve namens de school aangeboden. U hoeft deze dus niet mee te bestellen wanneer uw zoon of dochter gaat starten in het brugjaar.

 

Chromebook

Een Chromebook is een budgetvriendelijke laptop die draait op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Dit is een licht besturingssysteem dat onder andere als voordeel heeft dat hij snel opstart en leerlingen direct aan de slag kunnen. Ook zorgt het ervoor dat de batterij een hele schooldag meegaat. Een Chromebook is gemakkelijk in gebruik en is altijd up-to-date. De beveiliging wordt automatisch bijgehouden. Een anti-virus is niet nodig. 

 

Beheer van de Chromebook

Iedere leerling krijgt van school een Google account waarmee ze kunnen inloggen op de Chromebook. School zal het aanmaken van deze accounts verzorgen. Alle Chromebooks zullen tevens worden beheerd in een beheeromgeving van school: G-Suite for Education.

 

Wellicht vraagt u zich af wat het beheer van de Chromebook precies inhoudt. Wij zullen u dit kort toelichten:

De Chromebook wordt op school uitsluitend ingezet voor educatieve doeleinden. Middels de beheeromgeving kan school er zorg voor dragen dat voor alle leerlingen de juiste gebruikersinstellingen worden doorgevoerd. Denk aan het klaarzetten van de startpagina, apps en de nodige websites in favorieten. Indien nodig kunnen er ook (tijdelijk) hardware functies worden uitgeschakeld (denk aan de camera of het geluid). Cloud printen kan worden ingesteld en de Chromebooks kunnen tijdelijk vergrendeld worden in een beveiligde omgeving, zodat er ook digitale toetsen veilig kunnen worden afgenomen.