Artikelen nieuwsbrief - Invoering Chromebooks voor de brugklas en 3 vwo

Andere locaties

Worden
wie je bent

Tijdens de lessen op het Fioretti College wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. In de afgelopen maanden tijdens het ‘afstandsonderwijs door de coronacrisis’ is nog maar eens duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat leerlingen over een eigen device beschikken. Tijdens en buiten de lessen zullen de leerlingen steeds vaker gebruik gaan maken van digitale ondersteuning en online lessen behorende bij de lesmethodes. Het Fioretti College kiest er nadrukkelijk niet voor om geheel digitaal te gaan. Dat wil zeggen dat wij ook in de toekomst met een combinatie van lesboek en online zullen blijven werken. Dat is wat wij bedoelen met de naam ‘Fioretti Blended’, een combinatie van papieren methode met online ondersteuning.

Waarom een chromebook?
Het Fioretti College adviseert ouders van de toekomstige brugklassers en 3 vwo de aanschaf van een chromebook en niet een Windows-laptop. Voordeel van een chromebook is namelijk dat alle educatieve programma’s die gebruikt worden via internet gebruikt worden (webbased) en dus geen software apart geïnstalleerd hoeft te worden. Contact met een Wifi-netwerk (thuis of school) is dan wel van belang. Bovendien is een chromebook een stuk goedkoper in aanschaf, gebruiksvriendelijker en gezien het kleinere en lichte formaat handzamer. Een chromebook draait op het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Dit heeft als voordeel dat het snel opstart en leerlingen direct aan de slag kunnen. Ook zorgt het ervoor dat de batterij een hele schooldag meegaat. De beveiliging wordt automatisch bijgehouden. Een anti-virus is niet nodig.

School adviseert de aanschaf van het nieuwe HP Chromebook 11 G8 EE met touchscreen. Van Dijk staat samen met de leverancier Xando garant voor de bestelling en verwerking zodat aan het begin van het schooljaar de chromebooks beschikbaar zijn. De leerlingen hebben dan tijdens de introductiedag een activatiesessie en krijgen daarbij de nodige uitleg over inloggen en gebruik.