Artikelen nieuwsbrief - Diplomauitreikingen mavo/havo/vwo

Andere locaties

Worden
wie je bent

Diplomauitreikingen mavo/havo/vwo

Hoe organiseer je een diplomauitreiking in corona-tijd? Nadat we van de schok van het niet doorgaan van de eindexamens (voor het eerst sinds 1945!) waren bekomen, volgde meteen het pijnlijke besef: dat wordt geen diplomauitreiking “as we know it”. Wat kan dan wel was de grote vraag? In eerste instantie niet veel met een maximum van 30 mensen voor een bijeenkomst en anderhalve meter afstand voor iedereen vanaf 12 jaar. Gelukkig was er wel al een vooruitzicht dat er bijeenkomsten per 1 juli tot 100 mensen bij elkaar mochten komen, dus we konden aan de slag.

 

Een diploma drive-thru, een uitreiking in de buitenlucht, een grote tent op het sportveld, de uitreiking in de sporthal, het zijn maar een paar voorbeelden van de opties die langs zijn gekomen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een kleinschaliger persoonlijker opzet met een feestelijke aankleding in het Atrium.

 

We kijken terug op drie fijne avonden. Een warm welkom door de teamleider, een prachtig lied door de collega’s (terug te zien via facebook :-)) en een kort woordje door onze rectoren, daarna snel het woord aan de mentor. Hij/zij sprak de leerlingen allen persoonlijk toe, waarna de leerling dan eindelijk dat felbegeerde diploma kon ondertekenen. Naast het diploma kregen alle leerlingen ook nog een fotojaarboek, een roos, een groepsfoto en een speciaal vakantiepresentje mee. Na afloop veel blije gezichten, op naar nieuwe uitdagingen!