SOMtoday

Aandachtspunten SOMtoday

Onderdeel Opmerking
Algemeen

SOMtoday kan op de meeste recentie versies van alle browsers gestart worden.

Op de website van SOMtoday staat de link - Help! Ik kan niet inloggen in SOMtoday - hier vindt u 10 redenen waarom inloggen in SOMtoday mislukt, en oplossingen.

Zet de pop-up-blokkering van de website uit.

Inloggen in
SOMtoday

Via de website www.fioretti.nl of www.teylingen-college.nl kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen om de volgende gegevens te zien: rooster, huiswerk, cijfers, specifieke vaklesstof, digitale leermiddelen en nieuws.

SOMtoday is ook te bereiken via url:  https://fiotey.somtoday.nl/

Leerling
gebruikersnaam
wachtwoord

De gebruikersnaam van de leerling is het leerlingnummer (6 cijfers).

Het wachtwoord is voor SOMtoday en het netwerk gelijk.

Als je het wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord bij een docent of coach opvragen.
Als je het wachtwoord voor SOMtoday en netwerk wilt wijzigen, kun je dit zelf doen als je ingelogd bent op het schoolnetwerk via Link voor wachtwoord reset
(kan ook via favoriet in browser: SFT wachtwoord reset).

LET OP
Binnen 5 minuten is het nieuwe wachtwoord geldig voor SOMtoday, inloggen op de computer, wifi, email, G suite voor Educational (voorheen Google Apps for Educational) en Office365. Dus vergeet niet in alle gevallen om ook je wachtwoord te wijzigen op telefoon en andere apparaten. Hier zal je opnieuw moeten inloggen.

Ouder/Verzorger
gebruikersnaam
wachtwoord

De gebruikersnaam van de ouder/verzorger is het nummer dat via de mail is verzonden (9 of 10 cijfers).

Ouder-/verzorger-wachtwoord werkt niet? Met de knop "Wachtwoord vergeten" kan een nieuw wachtwoord worden aangevraagd voor SOMtoday. Er wordt dan een mail verstuurd naar het mailadres dat gekoppeld is aan de ingevoerde gebruikersnaam van de ouder/verzorger. Volg de instructies in de ontvangen mail.

Als u in SOMtoday bent ingelogd, kunt u het wachtwoord voor SOMtoday wijzigen. Ga rechtsboven naar "Mijn Profiel". Geef 2 keer het nieuwe wachtwoord in en kies voor [Opslaan].

Als het inloggen als ouder/verzorger niet lukt, stuur dan een mail met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leerling thuisgebruik
schoolmail (webmail)

Een leerling kan vanuit huis de schoolmail (webmail) gebruiken.
Voor Fiorett Hillegom leerlingen via https://webmail.fiorettileerling.nl gebruikersnaam (=leerlingnummer) en het schoolnetwerk wachtwoord (verkregen per mail/brief).

Voor Internationale Schakelklas ISK-DB leerlingen via http://gmail.isk-db.nl gebruikersnaam = leerlingnummer en het schoolnetwerk wachtwoord.

Website snel
starten op
mobiel 

De website van SOMtoday is volledig "responsive" en daarom ideaal te gebruiken op een smartphone. Hiermee krijg je als leerling en u als ouder/verzorger toegang tot alle functionaliteiten van de website van SOMtoday.

APP voor leerling en ouder/verzorger

In de Google Play Store en de APP Store zijn 2 APP's beschikbaar: SOMtoday Leerling en SOMtoday Ouder. Deze SOMtoday APP's zijn alleen beschikbaar voor IOS 9+ en Android 4+. Dus niet voor IOS-versie 8 of lager, niet voor Android versie 3 of lager en ook niet voor Blackberry en Windows.
Meer info over installatie, inloggen en functionaliteit - 

De schoolnaam die ingevoerd moet worden op het inlogscherm is: Stichting Fioretti Teylingen.
De APP heeft een beperktere functionaliteit dan de website. De APP is met name handig voor roosterwijzigingen.

Digitaal Lesmateriaal Via SOMtoday – tabblad Leermiddelen – Persoonlijke leermiddelen heb je toegang tot digitaal lesmateriaal dat direct bij Van Dijk is besteld.

LET OP Indien er geen digitale methode besteld is bij van Dijk is er dus ook geen toegang tot dit materiaal van deze methode.