De ouderraad

 

Het Fioretti College Hillegom vindt ouderparticipatie belangrijk. Het uitgangspunt in de visie van de school is dat leerlingen, docenten én ouders/verzorgers als drie-eenheid samenwerken.

Het Fioretti College Hillegom hecht veel waarde aan de inbreng en betrokkenheid van ouders/verzorgers bij de school. De school beschikt over een ouderraad en daarom zijn er mogelijkheden om als ouder/verzorger actief mee te denken, ideeën in te brengen en advies te geven.

De ouderraad 

Het doel: Het uitgangspunt van de ouderraad is de betrokkenheid van ouders/verzorgers bij de school te vergroten en de belangen van leerlingen en ouders/verzorgers te behartigen. Daarnaast is een belangrijk doel het adviseren en ondersteunen van de schoolleiding en medewerkers. Het gezamenlijk streven is het hebben en houden van een open, plezierig en professioneel leerklimaat, waarin zowel leerlingen als medewerkers zich prettig voelen, zodat zij zich ten volle kunnen ontplooien en ontwikkelen.

De leden: De ouderraad bestaat uit ongeveer twaalf ouders/verzorgers van leerlingen van het Fioretti College Hillegom. In principe is elk huis door één of meer ouders/verzorgers vertegenwoordigd.

De werkwijze: De ouderraad en een vertegenwoordiging van de schoolleiding, komen zes keer per jaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de ouderbijdrage, het aandragen van verbeterpunten en informatie over schoolbrede ontwikkelingen. Zo nodig schuiven teamleiders, docenten en/of externe professionals bij dit overleg aan.

Aanspreekpunt voor ouders/verzorgers: De OR is een aanspreekpunt voor ouders/verzorgers als het gaat om algemene zaken die betrekking hebben op het onderwijs en de gang van zaken binnen het Fioretti Hillegom. Voor het oplossen van individuele problemen, is de ouderraad niet het aangewezen orgaan. Wel kan de ouderraad onderwerpen op de agenda zetten en bespreken met de schoolleiding, om zo bij te dragen aan het vinden van een passende oplossing.

Interesse?  Neem dan contact met ons op, dat kan door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.