Onze school - LOB (loopbaanoriëntatie- en begeleiding)

 

Een deel van de coachlessen wordt gebruikt voor loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding (LOB). De coach is het aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. De coach ontvangt informatie van de decaan; voor hele specifieke vragen zal de coach je doorverwijzen naar de decaan. De informatie staat per jaarlaag. In het keuze item onze school/decaan tref je informatie aan over: opleidingen, meeloopdagen, proefstuderen, open dagen en de inschrijfprocedure. Je moet vóór 1 april 2023 ingeschreven zijn bij de vervolgopleiding.

lob leerjaar 1

Vanaf het moment dat je in de eerste klas komt starten we met het onderzoeken van jouw persoonlijke vaardigheden en jouw oriëntatie op de toekomst. Hierbij is LEREN KIEZEN van groot belang. Tijdens de coachlessen bespreken we  loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding (LOB), leer je meer over jezelf en wat jij in de toekomst voor soort werk wilt gaan doen. Bij deze toekomstplannen hoort vanzelfsprekend een opleiding die moet passen bij jouw vaardigheden en jouw leerniveau.

lob leerjaar 1Leerjaar 2 is het jaar dat je echt laat zien op welk niveau jij hier op school jouw diploma gaat halen. Leerjaar 2 is ook het jaar dat je gaat kiezen welk uitstroomprofiel voor de bovenbouw bij jou past. De 3 profielvakken die je volgt heb je eind leerjaar 1 gekozen. Tijdens de coachlessen bespreken we  loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding (LOB), leer je meer over jezelf en wat jij in de toekomst voor soort werk wilt gaan doen. Bij deze toekomstplannen hoort vanzelfsprekend een opleiding die moet passen bij jouw vaardigheden en jouw leerniveau.

 

lob leerjaar 1De bovenbouw van het Fioretti College Hillegom start in leerjaar 3. In dit jaar begin je met de keuze voor de MBO-opleiding die je na deze school gaat volgen. Leerjaar 3 is een echt oriëntatiejaar. In leerjaar 4 moet je vóór 1 april zijn ingeschreven bij de opleiding van jouw keus.

Op woensdag 8 september heeft Ruben de Groot, van het loonwerkersbedrijf De Groot, het spits mogen afbijten bij de beroepenpresentaties op het Fioretti College Hillegom.