Onze school - Talentontwikkeling

Kiezen voor bewegen en sport...... iets voor jou? Vind jij sporten leuk en word je er blij van?  Kies dan LO 2 (lichamelijke opvoeding 2) als examenvak of als extra vak. 

Vind je dansen leuk, dan kun je je opgeven voor de dansklas. De dansklas is bedoeld voor leerlingen die zich echt heel serieus willen bekwamen in de verschillende aspecten van dans. Het vak dans is een extra vak buiten het rooster om.

Het vak kunstvakken 2 dans kan ook als examenvak gekozen worden. Kunstvakken 2 dans is een vak op mavoniveau waarin theorie en praktijk gecombineerd worden om jouw passie en talent m.b.t. dans te ontplooien.

Talentontwikkeling

In leerjaar 1 en 2 bieden wij 3 talentklassen aan. Talentklas sport, talentklas art en talentklas dans. Deelname aan een talentklas is geen verplichting maar een extra aanbod om talenten te (kunnen) ontwikkelen. Je krijgt interessante opdrachten op het gebied van kunst (art), sport en/of dans. Daarnaast krijgen deze leerlingen lessen in mens & natuur, mens & maatschappij en techniek & technologie. Tijdens opdrachten werk je samen en leer je allerlei vaardigheden. Je kiest zelf een aantal opdrachten uit; ontdek het beste in jezelf!

Art

Kunstonderwijs en dus art is een vak waar je leert je te uiten op jouw eigen manier. Daarbij kijken we ook naar het werk van kunstenaars. Bij art leer je ook om eigen onderzoek te doen, samen te werken, een idee te bedenken. Vaardigheden waar je ook buiten school mee te maken krijgt. De kern van art is dat je altijd met het maken van kunst bezig bent. Waarin beleven, vastleggen, reflecteren, produceren en presenteren elkaar afwisselen en beïnvloeden.  Je gaat in projecten aan de slag en in klas 2 kun je kiezen in welk deelgebied je gaat starten!. Film Artklas

Techniek & Technologie

Het vak techniek en technologie wordt in een blok van drie lesuren aangeboden in de onderbouw. Je krijgt dan drie verschillende richtingen en leert daardoor allerlei verschillende technische en technologische vaardigheden die jij in de toekomst goed kunt gebruiken. De drie richtingen zijn: bewerken en produceren, onderzoeken en ontwerpen en technologie en produceren. In het filmpje hieronder kun je een kijkje nemen bij ons in de lokalen. Ook zie je in de video werkstukken die onze talenten op school al gemaakt hebben.  Video techniek & technologie