Beroepenpresentatie leerjaar 2

Nieuws - Beroepenpresentatie leerjaar 2

Andere locaties

Voel je thuis

Op woensdag 8 september heeft Ruben de Groot, van het loonwerkersbedrijf De Groot, het spits mogen afbijten bij de beroepenpresentaties op het Fioretti College Hillegom.

Voor 20 leerlingen van leerjaar 2 heeft hij zijn verhaal gedaan. Onze leerlingen staan aan het begin van hun keuzeproces.  Vol enthousiasme vertelde Ruben over het werken bij zijn ouders in het loonwerkersbedrijf. Grote tractoren en machines, seizoensgebonden werk, veel buiten en elke dag wat anders. Dat is voor Ruben het werken in een loonwerkbedrijf in de bollen.

Leerlingen konden hem van alles vragen en kregen ook informatie over mogelijke MBO opleidingen. Bij Yuverta is een speciale opleiding loonwerkers, namelijk: Loonwerk, groen, grond en infra op niveau 2,3 en 4 in Aalsmeer, zowel BBL als BOL.  

Ruben liet ook nog een aflevering zien van “bollenjongens”. Hij en 10 collega’s uit zijn generatie hebben een documentaire gemaakt over bollenbedrijven in de Duin- en Bollenstreek in samenwerking met TV West. Deze tiendelige televisieserie wordt vanaf februari volgend jaar uitgezonden bij Omroep Max. Door een duidelijke presentatie, goede uitleg en een mooie aflevering van de “bollenjongens”(de leerlingen hebben aflevering 4 helemaal gezien) gaf hij een duidelijk beeld van alle werkzaamheden).