Nieuws - Monday dance match

Andere locaties

Voel je thuis

Afgelopen maandag 03 februari was er de Monday Dance Match, georganiseerd door het Nova College dans.

Met 26 leerlingen van kunstvakken 2 (dans examenvak) en leerjaar 2, 3 en 4 dansklas vertrokken we rond 17:00 uur met de bus naar Haarlem.

De gezellige buschauffeur gaf de leiding over de muziek aan Arthur en Niels waardoor de busreis zelf al één groot dansfeestje werd.
Aangekomen op het Nova College werden we opgewacht door Charlotte en Kwint, 2 oud leerlingen van de dansklas. Na een kleine snack en een drankje begon het dansfeestje.

In drie groepen werd kennis gemaakt met de dansstijlen; urban-modern, afro en hiphop. Deze werden gegeven door docenten van het Nova College. In 20 minuten kregen de leerlingen een choreografie binnen één van deze dansstijlen aangeleerd. Sommige stijlen passen beter bij de ene persoon dan bij de andere persoon. Daarom werd na het kennismaken met de verschillende dansstijlen een keuze gegeven, het ging tenslotte om een Dance Match. Een hele grote groep leerlingen vertrok richting de workshop hiphop, maar ook leuk om te zien dat een grote groep koos voor een totaal andere stijl.

De choreografieën werden afgemaakt en na 30 minuten kwam iedereen bij elkaar in de grote zaal om te laten zien wat zij hadden gemaakt.
Best spannend, want ineens moest er “opgetreden” worden voor ongeveer 60 mensen. Iedereen was heel enthousiast en het was mooi om te zien hoe leuk de leerlingen het vonden. Om 21:00 uur was het snel omkleden en terug de bus in richting school. Je weet dat een avond goed geslaagd is wanneer iedereen in de bus terug een heel stuk rustiger is dan op de heenreis!

Wij hebben ervan genoten, en de leerlingen kwamen vandaag (een dagje later) allemaal heel enthousiast terug op school.

Volgend jaar gaan we zeker weer!