vmbo huizen en mavo-havo huis

Hillegom

Op 13 december 2017 publiceerde het Hillegoms nieuwsblad een artikel over een unieke kruisbestuiving, het project “Samen Zorgen”.

Een nieuw project wat vanuit een gezamenlijk initiatief van het Fioretti College Hillegom, het Nova College, stichting HOZO en gemeente Hillegom opgezet werd. Een project wat onderwijs verzorgt voor leerlingen die binnen het reguliere onderwijs dreigen uit te vallen. Na 1,5 jaar, op donderdag 4 juli, mochten de eerste groep studenten hun diploma ontvangen. Allen rondde het mbo-examen, niveau 1, met succes af en schreven zich in voor een vervolgopleiding.

Trots zijn wij op deze groep met wie wij gezamenlijk de opleiding hebben vormgeven en mede door hun feedback verder hebben kunnen optimaliseren. In de praktijk blijkt dat de opleiding “Samen zorgen” voor veel studenten in de regio een passende opleiding is. Door de kleine groepen krijgen de studenten, zowel in de klas als in de praktijk, veel persoonlijke aandacht en kan maatwerk geleverd worden. 

Alle betrokken partijen zijn trots dat zij door deze bijzondere samenwerking een bijdrage leveren aan deze mooie opleiding.

Voel je thuis!