Onderwijsaanbod - Onderbouw

leerlingen geven elkaar schoonheidsbehandeling

In de eerste twee jaren op onze school maak je kennis met veel verschillende vakken, beroepen en vaardigheden. Op die manier ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Aan het einde van de onderbouw maak je onder begeleiding van je coach een vervolgkeuze. Als je op het VMBO basis/kader zit, kun je kiezen uit de vijf beroepsgerichte profielen (bouwen, wonen & interieur – produceren, installeren & energie – mobiliteit & transport- dienstverlening & producten – zorg & welzijn). Het profiel dienstverlening & producten wordt ook aangeboden in de gemengde leerweg. Binnen de MAVO (zie onze uitleg Mavo X-tra) werken we steeds meer met beroepsgerichte componenten. In de HAVO word je met het oog op je vervolgopleiding en beroepsleven met name uitgedaagd om probleemoplossend te leren denken en (samen)werken. 

Keuzebegeleiding tweedejaars
De coaches begeleiden de leerlingen bij de profielkeuze. Dit gebeurt tijdens de coachgesprekken maar ook is er een LOB-programma ( loopbaanoriëntatie en -begeleiding) samengesteld.

Een maatschappelijke stage is een goede voorbereiding op de samenleving en is vooral ook heel erg leuk om te doen! Het Fioretti College vindt het belangrijk dat leerlingen zich, naast hun school, hun baantje of hobby, ook vrijwillig inzetten voor de maatschappij, dus zonder dat zij daarvoor betaald krijgen.