Onderwijsaanbod - MBO-1 Entreeopleiding Samen zorgen

Voor leerlingen waarbij het leren binnen een VMBO school niet als vanzelfsprekend gaat en die “vanuit leren in de praktijk” beter tot hun recht komen, bieden wij de MBO-1 entreeopleiding assistent Dienstverlening & Zorg aan. Het is een opleidingstraject voor vmbo-leerlingen (bovenbouw) uit de Duin- en Bollenstreek. Deze leerlingen zijn nog te jong voor een overstap naar het mbo en hebben (vaak) behoefte aan het volgen van onderwijs binnen een kleine, veilige setting.

  

Organisatie
Het Fioretti College, het Nova College en stichting Hozo verzorgen gezamenlijk de opleiding. De opleiding heeft een eigen lokaal binnen het dienstencentrum waar de theorielessen gegeven worden. De student volgt twee dagen onderwijs, de overige dagen loopt de student praktijkstage bij een erkend leerbedrijf welke passen binnen het profiel Dienstverlening & Zorg.

Invulling
Afhankelijk van de leeftijd van de student, duurt de opleiding maximaal 2 jaar. De opleiding wordt afgerond door een aantal examens en een proeve van bekwaamheid en biedt doorstroommogelijkheden richting mbo niveau 2. De leerlingen krijgen les en worden ondersteund door vaste docenten van het Fioretti College en het Nova College en 2 stagecoördinatoren van stichting Hozo. Na het behalen van het diploma kunnen de leerlingen doorstromen naar een MBO-opleiding niveau 2 of de arbeidsmarkt.

Wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.