Onderwijsaanbod - MBO-2 Project Samen Leren

Binnen het project Samen Leren wordt de MBO niveau 2 opleiding tot Medewerker Facilitaire Dienstverlening aangeboden.  De opleiding wordt in samenwerking met het Nova-college aangeboden en is bedoeld voor leerlingen die binnen Fioretti Teylingen hun vmbo-basis diploma hebben behaald of een MBO niveau 1 entreeopleiding hebben afgerond. 

Het gaat hierbij om leerlingen voor wie de stap naar een ‘echt’ ROC nog te groot is. Dit kan verschillende redenen hebben. U kunt hierbij denken aan leerlingen die sociaal-emotioneel nog niet zo vaardig zijn, een bepaalde stoornis of aandoening hebben, of voor wie het fijn is om veilig onder de vleugels van het vmbo door te stromen naar het MBO. 

In een kleinschalige, veilige en vertrouwde setting ondersteunen we deze jonge studenten in hun ontwikkeling naar steeds meer zelfstandigheid. Ze gaan 3 dagen per week naar school in het bijgebouw van het Fioretti College en lopen 2 dagen per week stage binnen een bedrijf of organisatie waar ze het vak van Facilitair Medewerker onder de knie krijgen. In het 2e semester volgen ze ook een dag les op het Nova-college om te wennen aan de overstap naar een ROC.

De opleiding duurt een jaar en dat kan doordat we een voortraject organiseren voorafgaand aan het schooljaar. In die periode worden de aspirant studenten startklaar gemaakt qua voorbereiding op bijvoorbeeld de stage, zodat ze in het nieuwe schooljaar direct van start kunnen. Na het behalen van het diploma kunnen studenten doorstromen naar vrijwel iedere MBO niveau 3 opleiding.

Film Fioretti College Hillegom MBO2

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u vragen? Mail gerust naar: Clara van Bemmelen Teamcoördinator MBO 1 en 2 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.