Groep 8 - Kwalificatie/eisen chromebooks of laptops

Al onze leerlingen (uitgezonderd leerjaar 3 en 4 techniek) maken gebruik van een eigen device. Aan welke kwalificatie/eisen moet de device voldoen?

Tijdens de lessen op het Fioretti College wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen (chromebook en/of laptop).

Chromebook

Het Fioretti College Hillegom adviseert de aanschaf van een chromebook en niet een Windows-laptop. Voordeel van een chromebook is namelijk dat alle educatieve programma’s via internet gebruikt worden (webbased) en er dus geen software apart geïnstalleerd hoeft te worden. Bovendien is een chromebook (een stuk) goedkoper in aanschaf, gebruiksvriendelijker en gezien het kleinere en lichte formaat handzamer. School adviseert de aanschaf van de nieuwe Lenovo Chromebook 500E Intel Celeron N5100 met touchscreen. Deze chromebooks zijn ontwikkeld voor het onderwijs en door de beschermingsranden kunnen ze tegen een stootje. Speciaal voor de leerlingen van het Fioretti College is er in samenwerking met de firma Xando een webshop ingericht. U kunt hier de chromebook met speciale korting bestellen. De aanschafprijs is € 369,-. (incl. BTW) inclusief 2 jaar garantie. Het staat u vrij om een chromebook elders te bestellen als uw voorkeur daar naar uitgaat. 

Hoe te bestellen

De firma Xando zal de levering van de chromebooks verzorgen. U kunt de chromebook bestellen vanaf 10 juni via deze link→ website Xando. Om te kunnen bestellen dient u eerst een account aan te maken. Vervolgens klikt u direct bij bestellen op Lenovo Chromebook. Wij verzoeken u wel vóór 21 juli te bestellen om te garanderen dat de chromebook tijdig geleverd wordt. Alle chromebooks (die besteld zijn bij de firma Xando) worden centraal afgeleverd op school en in de eerste lesweek aan alle leerlingen uitgereikt. Tijdens de introductiedagen zal samen met de leerlingen voor het eerst ingelogd worden en wordt hen wegwijs gemaakt in het gebruik van de chromebook. Heeft uw zoon/dochter een dyslexieverklaring en gaat hij/zij met Kurzweil werken, ook dat is dan op een chromebook mogelijk.

LET OP! Op de laatste bestelpagina “overzicht bestelling” moet u bij “leveringsgegevens” altijd het leerlingnummer van uw zoon of dochter invoeren. Dit is van belang voor de juiste uitlevering op school. Het leerlingnummer van uw zoon/dochter heeft u eerder via de mail ontvangen (brugklasleerling/zij-instroom) of is reeds al bekend bij u.

Beheer van de chromebook

Alle nieuwe leerlingen krijgen van school (aan het begin van het schooljaar) een Google account waarmee ze kunnen inloggen op de chromebook. School zal het aanmaken van deze accounts verzorgen. Alle chromebooks zullen tevens worden beheerd in een beheeromgeving van school: G-Suite for Education.

Laptop

Indien u thuis een laptop heeft en uw zoon/dochter deze voor school wilt gebruiken, dient de laptop aan de volgende specificaties te moeten voldoen om goed te kunnen werken op ons netwerk:

  • Besturingssysteem Microsoft Windows 10 of 11(geen S uitvoering)
  • De schermafmeting die wij adviseren is 14” met een opslagruimte van minimaal 256 Gb
  • Camera en een batterijduur van minimaal 8 uur
  • Built in speakers en hoofdtelefoon aansluiting

Het WI-FI netwerk is alleen toegankelijk met een adapter met de volgende specificatie: WLAN 802.11 AC (2x2 MIMO of meer) zodat ons netwerk goed en snel blijft functioneren. 

Voor technische vragen m.b.t. aanschaf chromebook of gebruik laptop voor school en overige specifieke ICT-gerelateerde vragen verwijzen wij u naar de heer Buiter. U kunt hem bereiken via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).