Groep 8 - Kwalificatie/eisen chromebooks

Al onze leerlingen maken gebruik van een eigen device. Aan welke kwalificatie/eisen moet de device voldoen?

Tijdens de lessen op het Fioretti College wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen (chromebook).

Chromebook

Het Fioretti College Hillegom adviseert de aanschaf van een chromebook en niet een Windows-laptop. Voordeel van een chromebook is namelijk dat alle educatieve programma’s via internet gebruikt worden (webbased) en er dus geen software apart geïnstalleerd hoeft te worden. Bovendien is een chromebook (een stuk) goedkoper in aanschaf, gebruiksvriendelijker en gezien het kleinere en lichte formaat handzamer. School adviseert de aanschaf van de Chromebook met touchscreen.  Speciaal voor de leerlingen van het Fioretti College is er een samenwerking met de firma The Rent Company aangegaan. U kunt medio juni de chromebook met speciale korting bestellen. Het staat u vrij om een chromebook elders te bestellen als uw voorkeur daar naar uitgaat. 

Hoe te bestellen

De firma The Rent Company zal de levering van de chromebooks verzorgen. U kunt de chromebook bestellen vanaf medio juni via deze link.

Beheer van de chromebook

Alle nieuwe leerlingen krijgen van school (aan het begin van het schooljaar) een Google account waarmee ze kunnen inloggen op de chromebook. School zal het aanmaken van deze accounts verzorgen. Alle chromebooks zullen tevens worden beheerd in een beheeromgeving van school: G-Suite for Education.

Chromeboek zelf aanschaffen:

Indien u thuis een chromebook heeft en uw zoon/dochter deze voor school wilt gebruiken, dient de chromebook aan de volgende specificaties te moeten voldoen om goed te kunnen werken op ons netwerk:

  • Wifi: Wifi 6 (2x2) of hoger (eis)
  • CPU (processor): voorkeur voor Intel
  • Werkgeheugen: 8Gb of meer
  • Opslag: 64Gb of meer
  • Scherm: minimaal 11 inch 
  • Touchscreen

Het WI-FI netwerk is alleen toegankelijk met een adapter met de volgende specificatie: WLAN 802.11 AC (2x2 MIMO of meer) zodat ons netwerk goed en snel blijft functioneren. 

Voor technische vragen m.b.t. aanschaf chromebook voor school en overige specifieke ICT-gerelateerde vragen verwijzen wij u naar de heer Buiter. U kunt hem bereiken via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).