Groep 8 - Vraag en antwoord

Op een aantal basisscholen wordt er huiswerk meegeven; op een aantal scholen ook niet. Hoe moet je werk leren en maken? Voor sommige leerlingen is dat erg lastig. We willen onze leerlingen hierbij ondersteunen. In leerjaar 1 krijgen de leerlingen op maandag, woensdag en donderdag extra begeleiding bij het leren en maken van huiswerk. Dit gebeurt onder begeleiding van vakdocenten/coaches. Dit geldt voor alle leerlingen en zit in het onderwijsprogramma. Iedereen neemt dus deel. Het leer en maakwerk wordt dus op school verzorgd. Leerlingen van de brugklas zijn dus na de schooldag ook echt vrij.

Fioretti College Hillegom is één school met zeven teams. Ieder team heeft een eigen ruimte in het gebouw en deze ruimte noemen wij een onderwijshuis. In de onderbouw hebben we drie teams (en dus drie huizen). Ieder huis heeft een eigen teamleider en een docententeam van ongeveer 12 docenten en deze geven les aan 6 of 7 klassen. Als je hier een poosje op school zit dan ken je bijna iedereen in je eigen onderwijshuis!

Al onze leerlingen maken gebruik van een eigen device. Aan welke kwalificatie/eisen moet de device voldoen?

Een portfolio is een soort werkstuk over jezelf. Het werkstuk, waarin je nieuwe school en jij zich aan elkaar voorstellen, noem je eigenlijk een "portfolio". Dit werkstuk neem jij mee van je basisschool naar je nieuwe school voor voortgezet onderwijs. De coach van je nieuwe school leest in jouw werkstuk wat je al van hun school weet en.... wie jij eigenlijk bent. In een gesprek dat jij met de coach hebt kunnen jullie je verder aan elkaar voorstellen. In ieder geval weet jij dan al meer van je nieuwe school en kun je vragen stellen over dingen die jij nog graag wilt weten. De coach kent jou dan al iets beter en wil jou misschien ook nog wel iets vragen. Dus neem je portfolio mee naar het portfoliogesprek!

Je bent aangenomen! Dat is mooi, en we kijken ernaar uit om jou beter te leren kennen!


In juni organiseren we een kennismakingsmiddag, snel na de meivakantie ontvang je hiervoor een uitnodiging per mail. Tijdens deze middag maak je kennis met je toekomstige coach en klasgenoten. Een hele belangrijke en gezellige middag, dus zorg dat je erbij bent.

In het eerste leerjaar krijg je de volgende vakken;
• Nederlands
• Engels
• Wiskunde
• Coaching (vast moment in het rooster)
• Art=shock (interessante opdrachten op het gebied van kunst en muziek)
• Skills (o.a. ICT vaardigheden)
• Lichamelijke opvoeding (gym)
• Techniek & technologie (robotica, 3-D, laserprinter e.d.)
• Nask (natuurkunde en scheikunde)
• Mens & natuur