Groep 8 - Aanmelden schooljaar 2023-2024

Als je samen met je ouders/verzorgers scholen hebt bezocht en de keuze is op onze school gevallen, dan moeten jouw ouders/verzorgers jou vóór 15 maart 2023 bij ons aanmelden.

Meld mij aan!

Groep 8-leerlingen binnen het samenwerkingsverband Duin-en Bollenstreek:

Voor groep 8 leerlingen die afkomstig zijn van een basisschool binnen ons samenwerkingsverband (samenwerkingsverband Duin-en Bollenstreek) geldt dat het aanmeldingsformulier (onder de knop→ meld mij aan!) samen met vermelding van de unieke VO-code ingeleverd dient te worden. Het formulier met de unieke VO-code ontvang je van jouw leerkracht.

 

Groep 8-leerlingen buiten het samenwerkingsverband Duin-en Bollenstreek:

Voor groep 8 leerlingen die afkomstig zijn van een basisschool buiten ons samenwerkingsverband (samenwerkingsverband Duin-en Bollenstreek) geldt dat het aanmeldingsformulier (onder de knop→ meld mij aan!) samen met een volledig ingevuld en ondertekend onderwijskundig rapport (OKR) ingeleverd dient te worden.

Fioretti College Hillegom hanteert geen postcodebeleid. 

Op het Fioretti College Hillegom wordt gewerkt met een toelatingsprocedure. Deze procedure is gebaseerd op artikel 2 tot en met 10 van het Inrichtingsbesluit Wet Voortgezet Onderwijs. Voor ouders is hieronder de toelatingsprocedure te downloaden.

(t) huiswerkvrije brugklas

Op een aantal basisscholen wordt er huiswerk meegeven; op een aantal scholen ook niet. Hoe moet je werk leren en maken? Voor sommige leerlingen is dat erg lastig. We willen onze leerlingen hierbij ondersteunen. In leerjaar 1 krijgen de leerlingen op maandag, woensdag en donderdag extra begeleiding bij het leren en maken van huiswerk. Dit gebeurt onder begeleiding van vakdocenten/coaches. Dit geldt voor alle leerlingen en zit in het onderwijsprogramma. Iedereen neemt dus deel. Het leer- en maakwerk wordt dus op school verzorgd. Leerlingen van de brugklas zijn dus na de schooldag ook echt vrij.

sfeer