vmbo huizen en mavo-havo huis

Hillegom

LOB

Loopbaan Oriƫntatie en Begeleiding op het Fioretti College Hillegom

Doel:

Het doel van LOB is leerlingen te steunen in hun keuzeproces voor een toekomstige vervolgopleiding en plek op de arbeidsmarkt en hen als individu van betekenis te kunnen laten zijn voor de maatschappij. Om de juiste loopbaankeuzes te maken, is van belang dat leerlingen hun eigen talenten en valkuilen zien, goed zicht hebben op beroepen en vervolgopleidingen en leren kiezen.

Lees meer: LOB

Fio's Talent Factory

Je krijgt bij ons alle ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Wat vind jij leuk en uitdagend om te doen? In Fio's Talent Factory krijg je interessante opdrachten op het gebied van kunst (art=shock), sport, mens & natuur, mens & maatschappij en techniek & technologie. Tijdens opdrachten werk je samen en leer je allerlei vaardigheden. Je kiest zelf een aantal opdrachten uit het aanbod van de Fio's Talent Factory. Als je in de onderbouw mavo of havo zit, krijg je ook masterclasses over bijvoorbeeld architectuur, marketing, presenteren of inzet van moderne technologie. Je leert zo hoe het is om samen te werken, te moeten plannen, te debatteren maar ook hoe je zonne-energie benut. De resultaten van de opdrachten sla je op in je eigen online portfolio. Een digitale schatkist waarin je alles kunt bewaren waar je trots op bent en/of waar je veel van geleerd hebt. Later kun je je portfolio ook gebruiken bij de inschrijving voor een vervolgopleiding.