vmbo huizen en mavo-havo huis

Hillegom

Franciscusdag

Elk jaar, op of rond 4 oktober, de sterfdag van Franciscus van Asissi, zetten de brugklassers van het Fioretti College Lisse en Hillegom zich in voor een goed doel. Deze dag is inmiddels een traditie en een begrip geworden op het Fioretti College.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze kinderen zich geregeld inzetten voor instellingen, kinderen en volwassenen die hun hulp hard nodig hebben. De school hecht eraan dat haar leerlingen, net als Franciscus, zich het lot aantrekken van deze kinderen en volwassenen en dat de brugklassers hen met hun inzet ondersteunen.

Tijdens de Franciscusdag,  gehouden in oktober, binden de brugklassers per klas, maar ook individueel sportief de strijd met elkaar aan. Zij maken afspraken met sponsors, buren, familie, vrienden om hun grenzen sportief te verleggen. De opbrengst van deze dag gaat naar een goed doel.